Home

Nieuws 241 x bekeken

IBC voert actie met kant en klare zomerbollen

Hillegom – Het internationaal Bloembollen Centrum (IBC) zoekt en vindt op dit moment volop de publiciteit met vooral kant en klare zomerbloeiende bloembollen.

Kwekers hebben lelies, begonia’s, dahlia’s en diverse andere soorten zomerbollen in potten in bloei gebracht. Vanaf nu zijn deze als balkon- en terrasplant verkrijgbaar bij tuincentrum of bloemist.

Doordat de meeste soorten de benodigde voeding uit hun bloembol halen, zijn het sterke bloeiers en gemakkelijk te verzorgen. Een ander groot voordeel van zomerbollen is de grote verscheidenheid in lengte, kleur en bloemvorm. Hierdoor zijn bloeiende zomerbollen zeer eenvoudig toe te passen op balkon en terras.

Zowel volgens de eigen stijl als volgens de laatste trends. Een belangrijke trend, die zich ook in 2011 doorzet, laat een landelijke sfeer zien. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van oorspronkelijk en natuurlijk materiaal als rieten manden, potten van aardewerk en houten tonnen als plantenbak. Zomerbollen die uitstekend bij deze sfeer passen zijn gele begonia’s, roze dahlia’s en de witte Agapanthus.

Een buitenkamer in romantische sfeer is een andere trend in 2011. Binnen deze stijl zie je vooral het gebruik van wit en pasteltinten die het balkon en terras een rustige uitstraling geven.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.