Home

Nieuws 259 x bekeken

Huidcellen kunnen MKZ virus verspreiden

Livermore - Rondslingerende huidcellen van met mond en klauwzeer besmette dieren kunnen een gevaar zijn voor andere dieren.

Dit blijkt uit onderzoek van de Lawrence Livermore National Laboratory in de Verenigde Staten.

Volgens onderzoeker Michael Dillon is verspreiding van virussen door de lucht een belangrijke infectieroute voor veel ziektes zoals mond en klauwzeer (MKZ). De lucht bevat veel huidcellen. “Als geïnfecteerde huidcellen vervolgens door dieren worden ingeademd kan er een infectie ontstaan” legt Dillon uit.

Dit is niet een typische infectieroute voor het MKZ virus zegt Dillon. Door de buitenste laag van besmette huidcellen verder te onderzoeken hopen we erachter te komen hoe stabiel het virus in de rondvliegende huidcellen is. Dit geeft ook meer inzicht in de risico’s van besmetting en kan eventueel gebruikt worden om de huidige MKZ protocollen aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.