Home

Nieuws

Holland wint prijs voor duurzaamheid

Barendrecht – Hollander Barendrecht, de logistieke service provider van PLUS en dochteronderneming van The Greenery, ontvangt vandaag de Lean and Green Award van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het bedrijf heeft deze prijs te danken aan de inspanningen die het leverde om haar logistiek duurzamer te maken, CO2-uitstoot te verlagen en tegelijkertijd de winstgevendheid te vergroten.
De Lean and Green Award wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken.

In 2008 heeft Hollander het businessplan Duurzame Logistiek opgesteld en duurzaamheid tot een van de peilers van de bedrijfsstrategie benoemd. Dankzij concrete maatregelen als centralisering van vers en semi-vers naar één versdistributiecentrum, route-optimalisatie en een groot aantal energiebezuinigingsmaatregelen zijn op korte termijn besparingen in het logistieke proces gerealiseerd. Mede hierdoor is in ruim twee jaar tijd de relatieve uitstoot van de CO2-uitstoot met bijna een kwart verlaagd.

Verduurzaming gaat verder dan het eigen bedrijf. Hollander probeert producten op een slimme, efficiënte en duurzame manier in de keten te vervoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.