Home

Nieuws

Hogere winst voor Marks & Spencer

LONDEN – Het Britse warenhuis- en foodbedrijf Marks & Spencer heeft over het boekjaar tot eind maart een winst geboekt van 814 miljoen euro, dat is bijna dertien procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging met 4,2 procent omhoog naar ruim 11 miljard waarbij de groei van de vergelijkbare foodverkopen beperkt bleef tot 2,6 procent.

De meevallende resultaten waren de eerste die werden gepresenteerd door de Nederlandse topman Marc Bolland. Hij heeft al eerder aangekondigd dat M&S weer terugkeert naar andere Europese landen, eerst met een warenhuis in Parijs maar later ook met vestigingen in onder meer ons land.

Afgelopen boekjaar droegen de buitenlandse filialen 1,14 miljard bij aan de omzet, ruim zes procent meer dan een jaar eerder. Daarbij werden 49 nieuwe winkels geopend, met name in Polen en Tsjechië. In het zwaar door de crisis getroffen Griekenland werden echter nog eens twee warenhuizen opgeheven.

Marks & Spencer, dat ook enkele honderden kleinere foodwinkels exploiteert, heeft nu bijna vier procent van de Britse detailhandel voor voeding in handen. Het winkelbedrijf verkoopt vooral wat duurdere producten en richt zich sterk op innovatie. Afgelopen boekjaar werden bijvoorbeeld 1.900 nieuwe producten in de schappen geïntroduceerd. Bij toetjes en koekjes werden alle bestaande producten door nieuwe vervangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.