Home

Nieuws

Het is 'gehaktdag'

Den Haag – Het is de derde woensdag van mei dus in de Tweede Kamer is het Verantwoordingsdag, aan het Binnenhof beter bekend als gehaktdag.

Het kabinet biedt de jaarverslagen over het afgelopen jaar aan van alle ministeries en de Algemene Rekenkamer overhandigt haar oordeel over de stukken.

Nieuws is er woensdag niet te verwachten. Vorige week bracht het kabinet de jaarverslagen al naar buiten. Daarin kwam onder meer naar voren dat ministeries in 2010 een op de vijf facturen niet op tijd betaalden. Ook bleek er voor het eerst minder uitgegeven aan het inhuren van extern personeel.

Dinsdag kwam de Rekenkamer met haar oordeel over de jaarverslagen. Vooral de departementen VWS en Defensie kregen er van langs. Zo is de controle op de subsidieverstrekking bij VWS niet goed en is het beheer van materieel bij Defensie nog niet op orde. Verder bleek uit de bezuinigingsmonitor dat het kabinet achter ligt op schema bij het bezuinigingspakket van 18 miljard euro.

Donderdag debatteren de fractievoorzitters met premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager (Financiën) over alle stukken van Verantwoordingsdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.