Home

Nieuws 165 x bekeken

Herziene regelgeving fokkerijorganisaties van kracht

Zoetermeer – Fokkerijorganisaties en stamboeken hebben voortaan te maken met nieuwe erkenningsregels.

Op grond daarvan moeten ze meer meer duidelijkheid geven over hun rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Dit melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE).

Door de goedkeuring van het ministerie van ELI zijn de nieuwe regels per 8 mei 2011 van kracht. De nieuwe regels gelden voor zowel de huidige, erkende fokkerijorganisaties als voor organisaties die naar erkenning streven.

De huidige erkenning blijft nog van kracht tot 1 oktober van dit jaar. Fokkerijorganisaties en stamboeken die erkend willen blijven, moeten vóór 1 oktober een nieuwe erkenning hebben gekregen van de PVE.

Of registreer je om te kunnen reageren.