Home

Nieuws

Heinz opent onderzoekscentrum in Nijmegen

Zeist - Het Amerikaanse voedingsbedrijf Heinz, vooral bekend van de gelijknamige ketchup, gaat in Nijmegen een nieuw onderzoekscentrum bouwen.

Het gaat om het grootste onderzoekscentrum van Heinz buiten de Verenigde Staten. Het centrum, dat naar verwachting begin 2013 de deuren opent, biedt in eerste instantie plaats aan honderd medewerkers. Nu is er al een onderzoeksafdeling in Nijmegen, maar deze wordt in de nieuw te bouwen geïntegreerd. Straks gaan productontwikkelaars, onderzoekers en zogenoemde kwaliteitsmanagers aan het werk voor de merken die onder Heinz vallen, zoals Honig, Venz, Roosvice en Brinta.

Het initiatief van Heinz levert op de lange termijn meer banen op. Nog eens honderd in Nijmegen en circa honderd in Zeist, waar het Europese hoofdkantoor van Heinz is gevestigd. Ter ondersteuning van het onderzoekscentrum zal dit hoofdkantoor worden uitgebreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.