Home

Nieuws 190 x bekeken

Groot charme-offensief nertsenhouders

Nijmegen – De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) begint een grootschalige publiekscampagne.

In een televisiespot vragen vijf nertsenhouders aandacht voor hun situatie. Politiek Den Haag debatteert al jaren over een verbod op de nertsenhouderij.  ”De ondernemers zitten door het dreigende verbod op de nertsenhouderij al lange tijd in onzekerheid. Ze willen duidelijkheid over hun toekomst”, zegt voorzitter Wim Verhagen van de NFE.

De nertsenhouders willen het liefst geen verbod op hun bedrijfstak. ”Bij een verbod in Nederland zijn alleen maar verliezers. In de eerste plaats natuurlijk de nertsenhouders zelf die hun bedrijf verliezen. Daarnaast de nertsen. Wereldwijd zal er geen nerts minder worden gehouden. Ze verplaatsen dan naar gebieden waar de welzijnseisen ver onder het niveau in Nederland zijn. De overheid verliest ook: ze lopen grote belastinginkomsten mis en kunnen grote schadeclaims verwachten omdat de bedrijven van ondernemers onverkoopbaar zijn, waardoor ze geen pensioen hebben”, legt Verhagen uit.

NFE kiest bewust voor een publieksvriendelijke actie, nu de lobby bij de politiek niet voldoende heeft gewerkt.

”Ons doel is dat iedereen weet hoe onrechtvaardig de linkse politieke partijen met de nertsenhouderij om gaat. Als je het wilt verbieden, moet je dat netjes doen door de bedrijven uit te kopen. En niet de sector uitroken, frustreren en kleineren”, vindt Verhagen. De kosten van de campagne, die in de miljoenen loopt, worden volledig door de sector zelf betaald.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.