Home

Nieuws 343 x bekeken

Greenery: afzet Rubensappel verbeteren

Barendrecht – The Greenery wil met maatregelen het rendement op Rubensappels verbeteren. Zo wil de afzetorganisatie de appels sneller verkopen en snijden in kosten.

Dat heeft de afzetorganisatie telers laten weten op een Rubensbijeenkomst dinsdag. De maatregelen volgen op een teleurstellend seizoen. Door de verkoopperiode te verkorten is de appel komend seizoen minder gevoelig voor concurrentie van andere rassen. Dat betekent dat The Greenery de appel op meer plaatsen wil verkopen of de doorloopsnelheid verhogen in de bestaande winkels, zegt een woordvoerder.

Karel van der Linden, directeur van licentiehouder voor Rubens Inova Fruit, zegt dat de voorgestelde maatregelen meegenomen worden in plannen voor het nieuwe jaar.
Inova Fruit coördineerde tot dit jaar de afzet van Rubens tussen de afzetorganisaties Fruitmasters en The Greenery.
De gesprekken over de afzet BV dwong Inova Fruit dit jaar in een andere meer terughoudende rol. Inova Fruit-directeur Karel van der Linden signaleert dat Rubensappels dit jaar langer te koop waren dan beoogd. ”Dit jaar hebben appels langer in de winkel gelegen. De kern van het plan is eind januari te stoppen.”

Volgend seizoen zal mogelijk veel veranderen als de afzet BV er is. Toch blijven ook volgend jaar de afzetorganisaties actief in de verkoop van Rubens en andere clubrassen, ook onder een afzet BV. Van der Linden: ”de verkooptafels van de afzetorganisatie blijven volop benut.” Verdere details over de plannen wil hij niet kwijt.

Het slechte afzetresultaat voor het clubras is opmerkelijk. Juist dit jaar staken de afzetorganisaties veel energie in promotie op radio en televisie voor het ras. Dat vergrootte de naamsbekendheid aanzienlijk en ook de aankoopintentie, stelt Inova Fruit. Naamsbekendheid zou zelfs groter zijn dan Elstar, al bleek dat eerder dit jaar nog niet uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

Komend seizoen wil Inova Fruit de zichtbaarheid van Rubens in het schap verbeteren en promotie-activiteiten meer op de winkelvloer richten.

Of registreer je om te kunnen reageren.