Home

Nieuws 170 x bekeken

Gates: VS moeten voortouw nemen in landbouwontwikkeling

Chicago - Topman Bill Gates van computergigant Microsoft vindt dat de Verenigde Staten het voortouw moeten nemen in de ontwikkeling van de landbouw.

"Arme mensen helpen bij de teelt en de vermarkting van meer gewassen is de belangrijkste manier om armoede en honger te bestrijden", aldus Gates tijdens een symposium over de landbouw en voedselveiligheid in Chicago.

Gates ondersteunt via het Bill and Melissa Gates Foundation verschillende landbouwprojecten, ondermeer op het terrein van de ontwikkeling van nieuwe rijstgewassen, die overstroming langer kunnen overleven.

De Gates Foundation heeft ongeveer 1,7 miljard dollar (1,2 miljard euro) uitgetrokken voor agrarische ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.