Home

Nieuws 184 x bekeken 1 reactie

Ganzenakkoord zonder jagers

Den Haag - Jagersorganisatie KNJV is uit het overleg over de ganzen gestapt. Dat meldde een woordvoerster van de organisatie maandagavond.

De G-8 gaan nu verder als G-7, meldt Joop de Koeijer, onderhandelaar namens LTO Nederland. Inhoudelijk zijn volgens hem geen wijzigingen in het akkoord aangebracht, op één ding na: het doel is niet meer 100.000 zomerganzen, maar 'geen grote schade meer'.

Het akkoord wordt nu aangeboden aan de provincies en het rijk, waarna uitwerking op detailniveau volgt. De Koeijer toont zich tevreden over het behaalde resultaat: "We denken er gelijk over. Het is een doorbraak dat op landelijk niveau het besef heerst dat de stand van de zomerganzen naar aanvaardbare proporties terug moet."

De G-7 hopen dat de jagers zich dan alsnog zullen aansluiten. De KNJV komt dinsdag met een verklaring. Vorige week al werd duidelijk dat de achterban van de jagersvereniging het akkoord niet zag zitten. Voornaamste bezwaar is dat de zomerperiode te kort en ongeschikt zou zijn om de beoogde aantallen ganzen af te schieten.

De G-7 bestaat naast LTO Nederland uit Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de Vogelbescherming, de Landschappen, de FPG en APnl.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Heel verstandig dat dit uitschot der maatschappij aan de kant blijft staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.