Home

Nieuws

Gans splijt dierenbeweging

Amsterdam - Drie dierenorganisaties roepen hun achterban op om hun lidmaatschap op te zeggen van de Vogelbescherming en Natuurmonumenten.

Aanleiding is het voorstel om zomerganzen af te schieten van acht organisaties, waaronder ook LTO Nederland en de Jagersvereniging.

Het Comité Dierennoodhulp, de Werkgroep Park en Fauna en de Stichting Rechten voor al wat leeft roepen nu via de sociale netwerksites dierenvrienden die lid zijn van de Vogelbescherming en van Natuurmonumenten op om hun lidmatschap meteen op te zeggen.

De organisaties spreken van het ’wreed vermoorden’ van jaarlijks ruim 100.000 ganzen, en vinden dat behalve ’buitengewoon wreed’ ook geen oplossing. Een woordvoerder zegt: ”Er zijn andere manieren die wel werkzaam zijn, zoals verjagen. Nog beter is het om een gebied onaantrekkelijk te maken voor ganzen. Dan maar geen gewassen verbouwen. Er zijn afgelopen jaren ook meer mensen in Nederland gekomen. Daarvan zeggen we toch ook niet: ga ze maar afknallen?”

Ook de Faunabescherming en de Dierenbescherming zijn het niet eens met het voornemen om zomerganzen te schieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.