Home

Nieuws 218 x bekeken

’Frugi Venta-directeur kan tuinbouwbreed overleggen’

Den Haag – Gert Mulder, de nieuwe directeur van Frugi Venta, is een strategisch denker, kan standpunten goed verwoorden en had originele ideeën.

Zo herinnert Robert Roodenburg, directeur van branche-organisatie voor de sierteelthandel VGB zich hem. ”Ik heb veel met hem te maken gehad. Hij was algemeen directeur bij Waterdrinker, één van onze grote leden. Hij was een kritisch en constructief lid, bereid om intern de discussie aan te gaan.”

Roodenburg is verrast dat Mulder in deze rol opduikt. ”Ik was hem sinds 2007 uit het oog verloren, maar het is leuk dat hij opduikt bij onze zusterorganisatie. Hij kent de sierteeltsector goed. Dat komt goed uit, we zitten in veel tuinbouwbrede overleggen zoals tuinbouw topsector, Greenports en keuringsdiensten.”

Ook daar heeft hij een verleden. Mulder is cum laude afgestudeerd als plantenziektenkundige. Dat maakt hem geschikt verder vorm te geven aan het fytosanitaire beleid van Frugi Venta, één van de benoemde speerpunten van de handelsvereniging, stellen bronnen. Bij NAK was hij in de eerste helft van de jaren negentig directeur. Hij leidde één van de regionale NAK-organsaties tot de fusie in 1994, laat NAK weten.

Bij Golfbaan Heelsumse Baan is hij nu directeur. In die rol wist hij natuur met de sport te verbinden. De baan werd met Natuurmonumenten ontwikkeld. Mulder beschikt over gevoel voor natuur.

Zelf noemt Frugi Venta kennis van innovatie en marketing als belangrijke kwalificatie van Mulder. De nieuwe directeur is zelf op vakantie en begint augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.