Home

Nieuws

Fransen telen wat minder komkommers

Parijs – De Franse komkommeroogst wordt door het tuinbouwschap Interfel ingeschat op 115.000 ton, dat is twee procent minder dan vorig seizoen en ook twee procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

De daling komt mede door een lichte terugloop van het areaal dat nu uitkomt op 517 hectare.
Interfel meldt daarbij dat de markt voor komkommers de afgelopen weken uitstekend is geweest door het mooie weer. De prijzen lagen dan ook, na een zwak begin bij de start van het seizoen, nu op een relatief hoog niveau.

De aankopen door Franse gezinnen worden getypeerd als ’dynamisch’ en aanzienlijk beter dan in voorafgaande jaren. In volume gezien werden in maart al een derde meer komkommers verkocht dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.