Home

Nieuws 328 x bekeken

Franse boeren blijven overstappen op biologisch

Parijs – In de eerste vier maanden van dit jaar zijn weer 1.120 Franse landbouwbedrijven overgestapt op biologische productiemethoden.

Het aantal biologische boeren in Frankrijk is daarmee boven de 22.000 gekomen, aldus de organisatie voor de biologische landbouw en voeding Agence Bio.

De conversie van gangbaar naar biologisch lijkt daarmee iets af te zwakken, want over heel 2010 zijn volgens Agence Bio 4.158 boeren overgestapt. Begin dit jaar werd daarmee in Frankrijk op 845.440 hectare biologische landbouw bedreven. Dat is niet meer dan ruim drie procent van het totale areaal, nog altijd ver verwijderd van de 12 procent die de regering voor eind volgend jaar als doelstelling heeft gesteld. Van het biologische areaal is zestig procent is gebruik als grasland of voor het verbouwen van voedergewassen voor de biologische veeteelt. Nog eens ruim een kwart wordt in beslag genomen door biologische wijngaarden.

Volgens Agence Bio worden de laatste tijd wel minder biologische voedingsproducten uit het buitenland aangevoerd. Afgelopen jaar kwam iets meer dan 35 procent van de in Frankrijk gekochte producten uit andere landen tegen 38 procent in 2009. Het streven is eind volgend jaar vraag en aanbod in eigen land in evenwicht te hebben, aldus voorzitter François Thiery van het agentschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.