Home

Nieuws

Frans droogtegebied weer groter

Parijs – Het Franse droogtegebied is opnieuw uitgebreid. Eind deze week gelden beperkingen op het waterverbruik – inclusief irrigatie door boeren – in 26 van de in totaal 96 departementen.

Dat blijkt uit een opgave van het ministerie van milieu dat vorige week nog 17 departementen met waterrestricties telde. Het zwaarst getroffen is de regio Poitou-Charentes rond Poitiers, een belangrijk graangebied, waar in alle vier departementen de meest strikte maatregelen zijn afgekondigd. In die streken mogen boeren voor irrigatiedoeleinden slechts de helft van de normaal toegestane hoeveelheid water gebruiken. Maandag komt het Franse droogte-comité bijeen op het ministerie voor milieu in Parijs om de situatie te bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.