Home

Nieuws 182 x bekeken 2 reacties

Frans boerenprotest tegen beregeningsverbod

La Rochelle - Enkele tientallen boeren uit de Franse region Charentes-Maritime hebben zaterdag geprotesteerd tegen het toenemend aantal beregeningsverboden door de aanhoudende droogte.

De boeren, zowel akkerbouwers als veehouders, hielden in groepjes gedurende zo’n vijf uur een aantal afritten van de autoweg A10 bezet.
In Frankrijk gelden nu in 42 van de 96 departementen beperkingen op het waterverbruik. Daarbij mogen de boeren voor irrigatie vaak slechts de helft of nog minder van de normaal toegestane hoeveelheid gebruiken.
Omdat de droogte nog steeds aanhoudt, hebben sommige departementen irrigatie helemaal verboden. ‘’We kunnen niet accepteren dat iemand ergens op een kantoor in La Rochelle de irrigatie voor ons hier op het platteland verbiedt. Men vergeet dat als je even gauw zo’n besluit neemt, je ook een hele sector van de economie die toch in al grote problemen verkeert nog verder ondermijnt,’’ aldus een woordvoerder van de regionale boerenbond FDSEA.
De overkoepelende bond FNSEA heeft waarnemers naar alle delen van Frankrijk gestuurd om een goed overzicht te krijgen van de situatie om daarmee vervolgens naar de regering te stappen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Je weet toch dat ieder boer enkele ambtenaren op kost heeft om hem te contoleren om hem te beboeten ,deze snullen gaan nu beregening verbieden ,hoop dat we nu kunnen stoppen met smeken aan iedereen om iets te telen en dat de schaarste die er komt deze grote nullen gaan inzien dat voeding de belangrijkste onderdeel is om te overleven,wil wel niet stellen dat we water moeten verknoeien maar wel zorgen dat er graan en melk en aardappelen ,dan hebben we de voornaamste voedingsbron ,erwtjes en bonen is dan onrendabel en een luxe artikel waar industrie te veel aaan verdiend ,maar boerke helaas niets ,hopelijk gant niet boerke een knieval moeten doen en smeken ,mag ik iets gaan telen voor jou ,maar die nietsnutten met grote waanzin die nu teeltbegeleider noemt en gewoon ons boerkes dom houd en met hun relaties moeten smeken ,boer wil je astublief voor ons telen en aan een rendabel uurloon ,hopelijk boeren span je samen en laat je niet omkopen ,er kan nog grof geld verdiend worden ,nu doet de industrie dat

  • no-profile-image

    hele maal mee eens met vorige spreker.... op de knieien met die geite wolle sokken

Of registreer je om te kunnen reageren.