Home

Nieuws 177 x bekeken

Frankrijk wil duidelijkheid over Ehec

Parijs – ’’In het begin stelden de Duitse autoriteiten zich formeel op, vandaag zijn er vragen die zich meer en meer opdringen. Ik wil weten wat de herkomst is.”

Met die woorden onderstreept de Franse minister voor volksgezondheid Xavier Bertrand zijn ongenoegen over de voortdurende onduidelijkheid rond de bron van de Ehec-besmetting in Duitsland. Bertrand is ’perplex’ over de vage verklaringen die tot nu toe zijn uitgegeven. Frankrijk heeft dan ook zowel Duitsland als Spanje om opheldering gevraagd. ’’We hebben volledig transparante informatie nodig van de Duitse autoriteiten maar ook van de kant van de Spaanse autoriteiten.” In Frankrijk zelf zijn drie besmettingen vastgesteld, alle drie personen die eerder op bezoek zijn geweest in Duitsland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.