Home

Nieuws 175 x bekeken

Fraaie hosta’s in keuringszaal

Lisse – De keuringszaal bij de CNB in Lisse is deze week het domein van de Hosta’s.

Enkele inzenders hebben een flink aantal volwassen planten ter keuring aangeboden. Kwekerij Molter B.V. neemt het grootste deel van de inzendingen voor zijn rekening, met een breed sortiment waaronder Hosta ‘Queen of the Sea’ die ook al een flink aantal bloemknoppen toont.

Molter showt tevens onder andere Hosta ‘Risky Business’ met mooi gestreept blad, de lichtgroene H. ‘Colour Glory’, de strakke H. ‘Prima Donna’, een forse plant van H. ‘Majesty’ en de bonte H. ‘Enterprise’.

Cees Breed showt eveneens Hosta. Opvallend is onder andere Hosta aureao marginata met een gele bladrand. Verder Hosta ventricosa, de grootbadige H. ‘Frances’ en een enorme Hosta sieboldicum elegans. Alle Hosta’s zijn nog de gehele week in de keuringszaal te bewonderen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.