Home

Nieuws

Forse sierui Allium Globemaster in Lisse

Lisse – Gebr. Valkering showt in de keuringszaal bij de CNB in Lisse de Allium ‘Globemaster’.

Dit is een kruising tussen Allium macleanii x Allium christophii. Het resultaat is een flinke, hoog opgroeiende sierui, met een prachtige volle paarse bloeivorm. Gebr. Valkering is redelijk vroeg met de inzending, want deze cultivar bloeit ongeveer vanaf begin juni.

Alliums staan er in de keuringszaal ook nog van Mellema-Versteeg, die deze vorige week inbracht en nog altijd van goede kwaliteit zijn. J. van Duin zet deze week nog eens enkele potjes met de fraai (rots)plantjes Rhodohypoxis op de keuringstafel. In diverse kleuren en van elkaar ook afwijkend wat de bloemgrootte betreft.

Daarnaast showt Van Duin de licht purperen Tulbaghia natalensis. Het thuisland van dit product is Zuid Afrika. Er zijn 22 soorten bekend maar ze zijn niet allemaal verkrijgbaar in de handel. Bekend zijn vooral Tulbaghia simmleri die in de herfst bloeit en T. violacea die bijna de gehele zomerperiode kan bloeien.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.