Home

Nieuws

Forse schommelingen in exportpatroon appels

Zoetermeer – In de uitvoercijfers voor appels zijn forse schommelingen zichtbaar op de belangrijkste markten.

Door de lagere voorraden dit jaar in Nederlandse koelcellen daalde de uitover naar belangrijke markten als Verenigd Koninkrijk (min 40 procent), maar ook naar Frankrijk (min 40 procent) en Zweden (min 51 procent) werden minder appels uitgevoerd.

De belangrijkste afnemer Duitsland importeerde echter juist meer appels uit Nederland (plus 25 procent). Dat blijkt uit een marktbeeld appels van analisten van het Productschap Tuinbouw. Duitse klanten namen circa 10,5 miljoen kilo Nederlandse appels af in de eerste drie maanden. Dat is dus zonder de re-exportpartijen die via Nederland vermarkt worden. De Duitse Elstarvoorraad raakte sneller op dan vorig jaar.

Er is in totaal meer Elstar, Boskoop en Kanzi uitgevoerd, maar minder Jonagold, Jonagored en Golden Delicious.

Of registreer je om te kunnen reageren.