Home

Nieuws 169 x bekeken

Floriade zet OECD in de bloemen

Venlo - De Floriade zet de viering van het 50-jarig bestaan van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) in Parijs deze week in de bloemen.

Deze viering wordt gecombineerd met het jaarlijks forum en de ministeriële bijeenkomst van de organisatie. De Floriade heeft het congrescentrum aangekleed met prachtige bloemstukken. Hiermee feliciteren Nederland en de Floriade de jarige OECD organisatie. Ministers uit de hele wereld, het bedrijfsleven, de arbeidsmarkt en de academische wereld komen op het forum samen om beleid en ideeën vanuit de verschillende disciplines met elkaar te bespreken. De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Hillary Clinton, leidt de ministeriële vergadering en de Duitse Bondskanselier Merkel is vice-voorzitter. Vele regeringsleiders waaronder de Franse Premier Sarkozy zijn hierbij aanwezig.

Namens Nederland neemt minister Verhagen van ELI deel. Het thema van de Floriade 'Living Nature' past uitstekend bij de 'Green Growth' strategie dat één van de thema’s is tijdens de OECD Week 2011. De OECD is sinds 50 jaar hét platform voor internationale samenwerking. Door analyse, advies en beleid uit te wisselen poogt de OECD de levensstandaard van de wereldbevolking te verbeteren. De OECD Week 2011 is een moment om de balans op te maken van wat er de afgelopen halve eeuw bereikt is en om voor te bereiden op wat er nog gedaan moet worden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.