Home

Nieuws 344 x bekeken

FloraHolland keert 19 miljoen uit aan leden

Aalsmeer - FloraHolland keert 19 miljoen euro uit aan de circa 5.000 leden. Het betreft de helft van het geld dat de leden vorig jaar bijdroegen aan de zogeheten ledenlening.

Volgens financieel directeur Erik Leeuwaarden is de financiële positie van de bloemenveiling sterk genoeg om bedrijven te ondersteunen.

De bloemenveiling heeft een solvabiliteit van 23 procent. In vijf jaar tijd moet dit wat Leeuwaarden betreft groeien naar een niveau tussen de 25 en 30 procent. De bloemenveiling ligt echter voor op koers en de leden kunnen volgens Leeuwaarden wel wat extra gebruiken. Hoewel de bedrijven weinig vlees op de botten hebben, zullen evenwel volgens de veiling vermoedelijk niet meer bedrijven omvallen dan in andere jaren.

De afzet van bloemen en planten nam begin dit jaar een vlucht maar zakte daarna in. Momenteel ligt de omzet 0,3 procent hoger dan een jaar geleden. Volgens directeur Timo Huges rekent de veiling op een zelfde omzet als vorig jaar (4,1 miljard euro, red), dan wel een beperkte groei van 1 procent.

Het bedrijf sneed vorig jaar in de uitgaven. Zo werd het aantal voltijdbanen met 100 teruggebracht. De veiling besteedde vorig jaar wel volgens het jaarverslag 800.000 euro extra aan het bestuur. Het betreft een regeling voor de vertrokken directeur Arnold Hordijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.