Home

Nieuws

Fatale val in silo door nalatigheid

Luttelgeest – De werkgever van de man die vorige maand bij een landbouwbedrijf in Luttelgeest in een vergistingssilo viel en om het leven kwam, had onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen.

Dat heeft een woordvoerster van de Arbeidsinspectie woensdag gezegd.

Het slachtoffer was bezig met werkzaamheden toen hij door het dak van de silo viel en 10 meter naar beneden stortte. In de opslagplaats werd compost omgezet in gassen. De Arbeidsinspectie bekijkt welke maatregelen er genomen moeten worden. ”Wat er gaat gebeuren, is nog niet zeker, maar de inspectie is van plan er een sanctie op te zetten”, aldus de woordvoerster. De werkgever moet beschermingsmaatregelen nemen om een dergelijk ongeval te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.