Home

Nieuws

FNV Bondgenoten dreigt Plukon met gang naar de rechter

Utrecht – Vakbond FNV Bondgenoten stapt naar de rechter in een geschil met pluimveeverwerker Plukon.

De vakbond wil dat Plukon de lonen met ingang van 1 januari 2011 verhoogt met 1,9 procent. Dit zou zijn afgesproken in 2001. De loonsverhoging is compensatie voor de zo genoemde overhevelingstoeslag voor werknemers die in 2001 wettelijk werd afgeschaft.

In 2001 werd in de CAO afgesproken dat het wegvallen van die toeslag zou worden gecompenseerd in de loonsverhoging. Die loonsverhoging is de afgelopen tien jaar gebruikt voor aanzuivering van tekorten bij het pensioenfonds, maar zou per 1 januari 2011 volgens de vakbond bij de werknemers terechtkomen.

De kwestie is ter tafel gekomen bij de lopende onderhandelingen over een nieuwe cao voor Plukon. FNV-onderhandelaar Jan Verhoeven vindt dat de 1,9 procent een oude afspraak is die gewoon moet worden nagekomen en los staat van de huidige cao-onderhandelingen. Directeur Peter Poortinga verwacht dat de nu door de FNV opgediende soep minder het wordt gegeten dan het nu lijkt. ”We zijn in gesprek. Eerst praten en dan zien we wel weer”, aldus Poortinga.

Of registreer je om te kunnen reageren.