Home

Nieuws 200 x bekeken

Extra maatregelen in strijd tegen droogte

Den Haag - De aanhoudende droogte maakt aanvullende maatregelen noodzakelijk om verzilting in Zuid-Holland te voorkomen. Dat het Management Team Watertekorten (MTW) vrijdagochtend besloten.

Zo is bij de Haringvliet het beheer van vis- en zoutriolen aangepast, het drinkwaterpunt bij Scheelhoek gesloten en doorspoeling van het Volkerak-Zoommeer nog maar beperkt mogelijk. Volgens staatssecretaris Joop Atsma (milieu) helpen deze maatregelen de verzilting in de provincie tegen te gaan.

Ook elders wordt strijd geleverd tegen de droogte. In de Maas bij Belfeld en Roermond zijn balken op de schuiven van stuwen geplaatst om zo waterverlies te voorkomen. Op het IJsselmeer en Markermeer worden hogere streefpeilen gehanteerd om de waterbuffer te vergroten.

Vier waterschappen hebben inmiddels uit voorzorg beregeningsverboden ingesteld: Vallei en Eem, Brabantse Delta, Dommel en Aa en Maas. Een aantal van hen voert extra inspecties van veenkades uit.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.