Home

Nieuws

Exportwaarde bloemen en planten stijgt naar 2 miljard

Aalsmeer – De exportwaarde van bloemen en planten is tot en met april met 4 procent gestegen tot 2 miljard euro.

De groei in Oost-Europa compenseert ruimschoots de krimp in Zuid-Europese landen.

Dit blijkt uit de exportstatistieken van HBAG Bloemen en Planten in Aalsmeer. In april steeg de exportwaarde met bijna 1 procent tot 541 miljoen euro. De vraag naar bloemen en planten blijft op niveau, maar fluctueert meer dan in het verleden.

De exportwaarde van snijbloemen klom in april 1 procent tot € 278 miljoen. De pot- en tuinplantenexport bleef in april praktisch stabiel op 264 miljoen.

Duitsland viel als bestemming terug. De snijbloemenexport kromp in april met 5 procent en die van pot- en tuinplanten met 6 procent. De export naar het Verenigd Koninkrijk, in rangorde de tweede afzetbestemming, nam tot en met april met 8 procent toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.