Home

Nieuws 270 x bekeken

Europese goedkeuring voor SNL

Den Haag – De Europese commissie heeft het onderdeel Natuur van het subsidiestelsel voor natuur- en landschapsbeheer (SNL) goedgekeurd.

Dit betekent dat het SNL vanaf 2011 in volle omvang mag worden uitgevoerd. Daarmee is onder regie van de provincies een flinke stap gezet op weg naar verbetering en vereenvoudiging van het subsidiestelsel voor natuurbeheer in Nederland.

De nog lopende beschikkingen onder het ”oude” programma beheer zullen op verzoek van de beheerders worden omgezet in SNL-beschikkingen of zullen in de komende jaren aflopen. Binnenkort zal de Dienst Regelingen de beschikkingen, op basis van de ontvangen aanvragen 2011, voor het onderdeel Natuurbeheer gaan verzenden. Deze beschikkingen hebben een looptijd van zes jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.