Home

Nieuws

Enorme variatie aan Allium op bloemenkeuring

Lisse - Het sortiment Allium is bijzonder breed en gevarieerd. Deze week wordt daarvan op de bloemenkeuring bij de CNB in Lisse heel veel getoond.

Alliums in alle mogelijke soorten en maten en enkele inzenders hebben wat de variatie betreft alles uit de kast gehaald. Zoals de Maatschap Mellema-Versteeg die maar liefst 63 verschillende soorten en cultivars toont, alsook Th. J. de Groot die ook een flink aantal soorten showt.

J.H. Oostdam brengt de forse, mooi ronde bloemen van de grote nieuwe Allium nummer 9619. In het grootbloemige paarse segment is overigens meer voorhanden en de tijd moet leren of de markt deze nieuweling opneemt. Oostdam showt tevens de eveneens forse A. 'Purple Caila'. Gebr. Valkering zette de bij de consument populaire en bijzonder forse A. 'Globemaster' in de keuringszaal. In Lisse staat een grote hoek van dit product en worden ze aan passanten te koop aangeboden. En de belangstelling daarvoor is groot.

Cees Breed showt onder meer Allium 'His Excellency' en Kwekerij De Schüllhorn de kleine, paarse A. faleifolium en de witte A. camaleon die inderdaad in de bloeiperiode iets verkleurt. Th. J. de Groot zette onder andere de prachtige A. protensum in de keuringszaal, alsmede A. karataviense, de blauwe A. litvinovii, A. caspnium en A. loratum. En uit de veelheid aan Alliums die Mellema-Versteeg toont noemen we tenslotte A. atropurpureum x christophii, A. oreophilum 'Kugard', A. platicaule, A. chloranthum en A. komarowii. En dat is dan slechts een heel kleine greep uit de enorme inzending die nog de gehele week in de keuringszaal bewonderd en beoordeeld kan worden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.