Home

Nieuws 177 x bekeken

Ehec-verdachte Deense komkommers vrijgepleit

Kopenhagen – De van Ehec-besmetting verdachte Deense komkommers zijn vrij van deze bacterie.

Dat is het vanmorgen bekendgemaakte resultaat van het laboratoriumonderzoek dat door de Deense voedings- en warenautoriteit eind vorige week werd ingesteld op instigatie van de Duitse zuster-instanties. Volgens de Deense autoriteit staat hiermee vast dat ’de bron van de ernstige Ehec-problemen in Duitsland niet in Denemarken moet worden gezocht.’ De autoriteit (Fødevarestyrelsen geheten) houdt wel haar waarschuwing overeind dat de consument voorlopig dient af te zien van de consumptie van rauwe komkommers, tomaten en sla uit Noord-Duitsland en Spanje. Voor wat betreft laatstgenoemd land betreft de waarschuwing alleen komkommers.

Of registreer je om te kunnen reageren.