Home

Nieuws

Ehec-besmette Spaanse komkommers in Deense handel

Kopenhagen – Ook in Denemarken zijn in de handel Spaanse komkommers beland die zijn besmet met Ehec. Dat heeft de Deense voedings- en warenautoriteit (FVT) vandaag bekendgemaakt.

Het blijkt om biologische komkommers te gaan. De twee firma’s, de groothandels Fairfood in Esbjerg en Anemonerne in Kolind, die de komkommers hebben geïmporteerd, zijn bezig het product terug te halen. FVT baseert haar kennis omtrent de komkommers op informatie van de autoriteiten in Duitsland.

In Duitsland loopt het aantal Ehec-besmette patiënten nog steeds op. Het aantal Ehec-gerelateerde dodelijke slachtoffers is gestegen naar zes. Het alarm is ook nog niet afgeblazen, hoewel gisteren in Hamburg werd ontdekt dat Spaanse komkommers Ehec-dragers waren. De laboratoria zetten hun zoektocht naar andere bronnen van de bacteriële problemen voort.

Of registreer je om te kunnen reageren.