Home

Nieuws 317 x bekeken

Eerste teler naar Dinteloord

Dinteloord – De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) heeft het eerste glastuinbouwperceel uitgegeven in het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord.

Auberginekwekerij De Jong in Maasland, lid van de telersvereniging Purple Pride, is maandag 9 mei 2011 gestart met de bouw van een nieuw bedrijf van 5,6 hectare netto glas, op een kavel van ongeveer 7,3 hectare in Dinteloord. Volgens de planning moet eind dit jaar geplant gaan worden.

Het huidige bedrijf van ongeveer 2 hectare in Maasland is door de gemeente aangekocht en zal worden gesloopt.

Peter de Jong: ”Dat we op de huidige locatie weg moesten, speelt mal zes jaar. In eerste instantie wilden we In het Westland blijven, maar zo’n mooi kavel kun je hier niet krijgen. En het is duur. We hebben in de afgelopen jaren verschillende mogelijke vestigingsgebieden voor tuinbouw langs zien komen. In Dinteloord konden we voor een aantrekkelijke prijs grond kopen. Het gebied ligt het dichtst bij het centrum van het Westland. Het beschikt ook over goede centrale voorzieningen.”
De TOM is sinds 2002 bezig met de realisatie van een vestigingsgebied voor glastuinbouw in West-Brabant. Er lopen serieuze gesprekken met nog drie kandidaten die overwegen kassen in het gebied te laten bouwen.

Het is de bedoeling dat de vestigingslocatie de komende jaren uitgroeien tot een glastuinbouwgebied van zo’n 220 hectare netto glas, met centrale voorzieningen. Rond oktober zal een gezamenlijk gasnet gereed zijn, waar ook het auberginebedrijf op aangesloten wordt.

Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.