Home

Nieuws 194 x bekeken

Duitsland vreest nieuwe bacteriedoden

Berlijn - De darmbacterie Ehec heeft vermoedelijk nog twee slachtoffers geëist in Duitsland.

Een 41-jarige vrouw uit Nedersaksen en een 89-jarige dame uit Sleeswijk-Holstein zijn bezweken aan diarree, bloedarmoede en nierfalen, de symptomen van een infectie. Dat hebben de autoriteiten in de beide deelstaten woensdag bekendgemaakt.

Ook van een 80-jarige vrouw uit Sleeswijk-Holstein werd vermoed dat zij was overleden aan Ehec, maar dat blijkt volgens de minister van Volksgezondheid van de deelstaat niet het geval. Het eerste slachtoffer was een 83-jarige vrouw uit Nedersaksen.

De Ehec-bacterie grijpt sinds vorige week om zich heen in Duitsland. Patiënten kunnen last krijgen van darmbloedingen, diarree, braken, misselijkheid, koorts, buikkrampen en nierklachten. In vijftien van de zestien deelstaten zijn in totaal honderden mensen geïnfecteerd.

De oorzaak van de uitbraak is nog niet opgehelderd. Laboratoria controleren voedsel op de bacterie. Ehec komt van nature voor in de ingewanden van koeien en andere herkauwers en is mogelijk via bemesting verspreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.