Home

Nieuws 234 x bekeken

Duitser verwachten 20 procent omzetgroei landbouwmachines

Frankfurt am Main – De Duitse landbouwmechanisatieindustrie voorziet dit jaar een groei van de omzet met rond de 20 procent naar zo’n 6,6 miljard euro.

Die prognose heeft branchefederatie VDMA Landtechnik vandaag bekendgemaakt, mede op basis van de gang van zaken in het 1e kwartaal. In deze periode pluste de omzet ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 30 procent naar 1,79 miljard euro. Goede zaken worden er vooral gedaan in het marktsegment oogsttechniek, waar volgens de fabrikanten sprake is van een enorme inhaalrace.

Ook de trekkerproductie verliep florissant met gerekend naar het aantal eenheden een plus van 25 procent naar ruim 14.000. De omzet in het trekkersegment groeide met hetzelfde percentage als de algehele omzet. Inclusief de tractoren van buitenlandse fabrikanten steeg de verkoop in het eerste kwartaal zelfs met 45 procent.

De voorspelde algehele omzetgroei naar 6,6 miljard euro volgt op twee relatief magere jaren. Het niveau van 2008 (7,5 miljard euro) wordt echter nog niet bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.