Home

Nieuws

Duitse vogelgriep laagpathogeen

Gütersloh – Het vogelgriepvirus op het vermeerderingsbedrijf in de Kreis Gütersloh is laagpathogeen. Het gaat om een H7 variant.

Dit hebben de Duitsers gemeld aan de OIE in Parijs.

De bedrijven die vleeskuikens hebben ontvangen van het bedrijf zijn geblokkeerd en worden gecontroleerd. Het gaat onder meer om een bedrijf in Warendorf. De dieren op dit bedrijf vertonen geen ziekteverschijnselen. Ook in de Kreis Osnabrück zijn twee bedrijven geblokkeerd.

Deze bedrijven kregen twee tot twee en een halve week geleden kuikens van het besmette bedrijf uit de Kreis Gütersloh. Ook hier zijn geen zieke dieren gemeld. De veterinaire deskundigen verwachten eigenlijk geen virus meer aan te treffen op deze bedrijven. Er zouden hooguit antilichamen aangetoond kunnen worden bij deze vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.