Home

Nieuws

Duitse supermarkten willen e-coli garantie groente

Den Haag - Een aantal Duitse supermarkten wil garanties van leveranciers dat groente e-coli-vrij is. Dat laten leden van handelskoepel FrugiVenta weten.

Het gaat om grote afnemers die dit willen naar aanleiding van de onrust in Duitsland over besmettingen met de Ehec-bacterie in Noord-Duitsland. De Duitse afnemers willen van Nederlandse leveranciers dat ze onderzoek doen naar besmettingen. Een Frugi Ventawoordvoerder verwijst naar het Productschap Tuinbouw voor verdere informatie. Dat kon nog niet reageren.

Het is de vraag of e-coli steekproeven leiden tot voldoende garanties over e-coli vrije producten. De oorzaak van de besmettingen wordt gezocht in met gier besmette glasgroente uit Noord-Duitsland, maar dat is nog niet vastgesteld.

Het Productschap Tuinbouw heeft een calamiteitenteam opgericht om de ontwikkelingen te volgen en branche-organisaties te informeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.