Home

Nieuws 164 x bekeken

Duitse rundvleesexport lijdt onder hoog prijsniveau

Bonn – De Duitse rundvleesexport liep binnen de EU de eerste twee maanden van dit jaar met 20 procent terug.

Dat meldt landbouwmarktbureau AMI. Volgens het bureau had de handel met de Europese partners te lijden onder de relatief hoge prijzen van het Duitse product in combinatie met de zwakkere koopkracht in vooral de Zuid-Europese landen. De afzet in Frankrijk, Italië, Griekenland en ook Nederland daalde in vergelijking met hetzelfde tijdsbestek in 2009 met percentages tussen de 14 en 45 procent. Daar staat tegenover dat de afzet in Spanje, ondanks de Zuid-Europese ligging, zich wist te handhaven, terwijl de uitvoer naar Denemarken met 23 procent toenam.

Buiten de EU ontwikkelde Turkije zich tot de belangrijkste afnemer. Deze markt verdrong daarbij Rusland, dat op de 2e plaats belandde met een inkoopvolume van 3700 ton. Dat was ondanks de Turkse opmars wel twee keer zoveel als in januari/februari 2010. De Turkse inkopers importeerden 6500 ton uit Duitsland. Vorig jaar was het volume in de eerste twee maanden nagenoeg nul.

Of registreer je om te kunnen reageren.