Home

Nieuws 154 x bekeken

Duitse producentenprijzen voeding 0,7 procent gestegen

Wiesbaden - De Duitse producentenprijzen van voeding stegen in april ten opzichte van de voorafgaande maand met 0,7 procent.

Dat blijkt uit de berekeningen van het Statistische Bundesamt. Ten opzichte van april vorig jaar stegen de voedingsprijzen op het niveau van de producenten alles bij elkaar met 7,2 procent. Opvallende prijsstijgers zijn volgens de statistici ondermeer tarwemeel (plus 54,7 procent ten opzichte van april 2010) vruchten- en groentesappen (plus 36,5) en boter (plus 34,9 procent). In vergelijking met maart dit jaar leverde het producentenprijsniveau van boter in, namelijk 1,4 procent.

Varkens- en rundvlees kostte in vergelijking met maart 1,7 procent meer. Over het jaar als geheel met 10,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.