Home

Nieuws 224 x bekeken

Duitse groentetelers lijden 2 miljoen schade

Bonn - Duitse groentetelers hebben door vraaguitval door de Ehec-uitbraak tot zaterdag circa 2 miljoen euro schade geleden. Dat stelt Gerd Sonnleitner, voorzitter van de Duitse boerenbond. Hij zei dat vrijdagavond in de Duitse journaaluitzending Tagesschau.

De schade zal elke dag oplopen, zolang de onrust blijft bestaan. De Ehec-uitbraak heeft tot dusver aan zeker zeven mensen het leven gekost.

Vrijdag hielden Duitse voedselautoriteiten het advies overeind in Noord-Duitsland geen tomaten, sla en komkommers te eten. In de uitzending zegt minister van landbouw en consumentenbescherming Ilse Aigner dat de besmetting niet perse wordt toegeschreven aan Spaanse telers. " De besmetting kan in Spanje zijn ontstaan, tijdens transport of in Duitsland. We proberen in hoog tempo uit te vinden wat er is gebeurd om zo snel meer duidelijkheid te krijgen."

De Spaanse tuinbouworganisaties zijn woest op Duitsland omdat al snel naar Spaanse bedrijven is gewezen, terwijl de besmetting volgens Spanje in Duitsland moet zijn opgetreden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.