Home

Nieuws 309 x bekeken

DuPont verhoogt bod op Danisco

New York - Het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont heeft het overnamebod op de Deense producent van voedselingrediënten Danisco verhoogd tot 6,63 miljard dollar (4,47 miljard euro). Dat is 5,3 procent per aandeel meer dan het oorspronkelijke bod dat in januari werd gedaan.

Het oude bod bedroeg omgerekend 665 Deense kroon per aandeel. Dat is nu 700 kroon per aandeel. Het eerdere bod stuitte op weerstand van enkele aandeelhouders omdat het te laag zou zijn. Ongeveer 48 procent van de aandelen is nu aangemeld, aldus DuPont. Het Nederlandse chemiebedrijf DSM bezit 4,95 procent in Danisco en heeft al laten weten de stukken waarschijnlijk aan DuPont te zullen verkopen.

DuPont wil met de acquisitie een sterke positie opbouwen in de markt voor ingrediënten voor bijvoorbeeld bakkerijproducten, frisdranken en zuivel. Danisco is hier marktleider. Ook maakt het bedrijf producten voor biobrandstoffen en veevoer. Het concern telt circa zevenduizend werknemers. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders in Europa en de Verenigde Staten.

Of registreer je om te kunnen reageren.