Home

Nieuws 1 reactie

'Droog weer is een voorproefje'

Londen – Het huidige droge weer is een voorproefje van wat we in de toekomst vanwege de klimaatverandering kunnen verwachten.

De waterbedrijven en ook de landbouw moeten daarom maatregelen nemen om zich op de nieuwe situatie voor te bereiden. Dat stelt de Britse staatssecretaris voor milieuzaken Lord Henley na een droogtetop op zijn ministerie in Londen.

Henley heeft de waterbedrijven in zijn land gevraagd met concrete plannen te komen om de gevolgen van toekomstige droge perioden onder controle te houden. ”We hoeven nu nog geen droogtemaatregelen te nemen maar het is belangrijk stappen te nemen om de waterbevoorrading zeker te stellen als het klimaat droger gaat worden.”

In Groot-Brittannië is in april slechts een kwart van de normale hoeveelheid regen gevallen. Momenteel regent het in veel delen van het land regelmatig maar in grote akkerbouwgebieden in Oost-Engeland blijft de regen ook deze maand ruim onder het normale peil.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lord Henley heeft makkelijk praten, zeggen wat anderen moeten doen en zelf......Wat doet die Henley? Heft een glas, doet een plas en laat alles zo als het was.

Of registreer je om te kunnen reageren.