Home

Nieuws 315 x bekeken

'Diervriendelijk veehouden lijkt innerlijk tegenstrijdig'

Utrecht - Het is de vraag of diervriendelijkheid samengaat met veehouderij. De Utrechtse ethicus Tatjana Visak stelt dat er een tegenstrijdigheid lijkt te zitten in het ideaal van de diervriendelijke veehouderij.

Visak promoveert eind deze maand op haar onderzoek. Zij stelt de vraag of het moreel aanvaardbaar is om diervriendelijk gehouden dieren routinematig te doden voor gemak of smaaksensatie.

De onderzoekster heeft een aantal gedachtengangen over het welzijn van landbouwhuisdieren op een rij gezet. Ze maakt duidelijk dat in sommige redeneringen het welzijn van het ene dier vervangbaar is door het welzijn van het andere dier. Dat het ene dier wordt gedood ten behoeve van de mens wordt daarbij voor lief genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.