Home

Nieuws 180 x bekeken

Diervoersector wil protocol tegen ongewenste stoffen

Barneveld – De diervoersector wil een protocol invoeren om ongewenste stoffen, zoals dioxine en salmonella, uit zijn producten te weren.

Dat zijn vertegenwoordigers uit de diervoederindustrie en de veesectoren deze week overeen gekomen, bleek donderdagmiddag op de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Aanleiding voor de invoering van het bovengenoemde protocol is de vondst van dioxine in Duits mengvoer begin dit jaar. Vooral de Duitse varkens- en pluimveesector had daar veel last van. De afzet van Duitse varkensvlees- en pluimveeproducten liep daardoor veel moeilijker. Daardoor daalde de opbrengst daarvan flink.

Nederlandse veesectoren willen zo’n situatie hier voorkomen en hebben Nederlandse mengvoerbedrijven gevraagd om maatregelen te nemen.

In de EU geldt vanaf 1 december dit jaar een nultolerantie voor Salmonella enteritidis en typhimurium in vers pluimveevlees. Het is dan van groot belang dat mengvoerbedrijven deze stoffen ook weren in hun producten voor pluimvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.