Home

Nieuws

Dierenbescherming stelt code op over omgang dieren op TV

Den Haag - De Dierenbescherming heeft een code opgesteld voor de omgang met dieren op de radio en in televisieprogramma’s. Doel is het dierenleed door de inzet van dieren voor vermaak te verkleinen en uiteindelijk te voorkomen.Aanleiding voor de code is het slachten van een kip in het RTL5-programma ‘Echte meisjes in de jungle’.
In het programma moeten de stadse meisjes een kip slachten, wat ze de grootste moeite kost. Het betrokken dier raakte daardoor erg in de stress en is met extra pijn geslacht. De Dierenbescherming kreeg ook klachten over onder meer het programma Mijn vader is de Beste (Tros), Total Blackout (Veronica) en How to stay Alive (BNN).

In de code staat dat onder meer dat opnames van dieren in principe alleen in hun natuurlijke omgeving mogen worden gemaakt en dat dieren niet mishandeld of gedood mogen worden ten behoeve van de uitzending.

Of registreer je om te kunnen reageren.