Home

Nieuws

Daling Franse varkensprijs ’catastrofe’

Plerin – De verdere daling van de Franse varkensprijs is een catastrofe voor de fokkers die geen enkele verlichting bij de voerkosten merken. Dat stelt het bestuur van de Marché du Porc Breton (MdPB) in Plérin na een nieuwe daling van de notering.

Die notering kwam maandag uit op € 1,343 per kilo, 1,4 cent minder dan bij de vorige sessie.

”Niets kan een nieuwe verslechtering van de varkensprijs voorkomen. Duitsland heeft vrijdag de toon gezet, waarna alle noteringen in de EU, zowel voor levende dieren als voor vlees, zijn gezakt. De vraag naar seizoensproducten, die veel gunstiger is in de Zuidelijke landen, is niet voldoende om het offensief vanuit de Noordelijke landen bij de stukken die bestemd zijn voor de vleeswarenproductie te compenseren,” denkt de MdPB.

Of registreer je om te kunnen reageren.