Home

Nieuws 6 reacties

D66-congres: geen verbod onverdoofd slachten

Utrecht - D66-leden willen niet dat onverdoofd ritueel slachten wordt verboden. Dat spraken zij zaterdag in meerderheid uit tijdens een congres van hun partij in het Utrechtse Beatrixtheater.

Tijdens het congres kwam een motie in stemming waarin aan de D66-fractie in de Tweede Kamer wordt gevraagd om tegen een voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) te stemmen. Dat voorstel vraagt om het invoeren van een verplichte voorafgaande bedwelming bij ritueel slachten. Het merendeel van de congresdeelnemers was voor het verzoek aan de Kamerfractie.

Eerder was de Kamerfractie positief over het PvdD-voorstel, maar de liberale partij vindt een verbod neerkomen op inperking van godsdienstuitoefening. Een tegenstem van de D66-fractie lijkt echter een meerderheid in de Tweede Kamer voor het PvdD-voorstel niet in gevaar te brengen.

De D66'ers hebben nog meer redenen voor het behoud van onverdoofd ritueel slachten. Zo stellen ze dat wetenschappers het niet eens zijn over de vraag of dieren wel of niet extra lijden door rituele slacht. Ook wijzen ze op het gegeven dat rituele slacht niet vaak voorkomt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pechtold, Wat een lafaard, Wetenschappers zijn het ook niet eens over abortus. D66 is in zijn bestaan nooit anders bezig geweest, dan de Hollandse cultuur aan te vallen, met de nadruk
  op het Christelijk geloof, De vrouw moest achter het aanrecht vandaan , recht op werk.enz. Maar nu er andere culturen zich hebben gevestigd in Holland. Die hun vrouwen verbieden achter
  het aanrecht vandaan te komen,niet alleen buiten mogen komen.
  Verplicht besneden worden , uitgehuwelijkt enz. Vind Pechthold ,
  dit de o zo mooie wenselijke multiculturele vrijheid.
  Stel je voor dat Hollandse vrouwen zo behandeld zouden worden. Dan had die lafaard wel anders gereageerd.

 • no-profile-image

  Lekker bezig Pechtold. Is wetenschappelijk niet vastgesteld of ritueel slachten wel lijden bij de dieren met zich meebrengt.
  Zelden zoveel onzin gelezen in 1 zin.
  Veel succes, zul je nodig hebben.

 • no-profile-image

  Pechthold . Zie ingezonden commentaar

 • no-profile-image

  Is D66 uit op kiezers uit Joodse en Islamitische kring? Gaat D66 via deze weg deze mensen bij Links weghalen? Als dat lukt is de PvdA gedoemd zijn wonden te likken en voor langere tijd in de oppositie banken plaats te nemen en de Socialistische invloed aan Roemer te laten. Of Nederland daar gelukkig mee moet zijn?

 • no-profile-image

  Pechthold . Die Rutte uitmaakt voor poldertaliban . Drugs wil legaliseren. Wilders de mond wil snoeren om zij taal gebruik.
  Maar niet het lef heeft op te treden tegen onder drukking van vrouwen door diverse culturen. Wel de SGP vernederen de lafaard.

 • no-profile-image

  Wat een hypocriete zooi is dat D66 tcoh. Ze weten nooit waar ze voor staan. Iedere nederlander die de beelden ziet van deze marteling weet toch genoeg. Pechthold toch.................wat een blunder.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.