Home

Nieuws 173 x bekeken

Consument geeft alleen nog geld uit aan eten

Amstelveen - De detailhandel heeft last van een "koopvacuüm''.

Consumenten houden de hand op de knip uit onzekerheid over de eigen toekomst en die van de wereldeconomie. "Dat speelt in vrijwel alle sectoren met uitzondering van de supermarkten'', zei directeur Laurens van den Oever van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology donderdag. GfK houdt de verkopen bij van ruim 3.500 winkelbedrijven.

De omzet in de verschillende non-foodsectoren staat overwegend in de min. Zo staat de verkoop van muziek, games en dvd's 12 procent in de min in de eerste drie maanden van het jaar, boeken moeten het met 3,5 procent minder stellen. De totale verkoop van kleine huishoudelijke apparaten loopt 2 procent achter.

Volgens Van den Oever blijft de Nederlandse consument vooral thuis. "De supers draaien als een tierelier.''

Of registreer je om te kunnen reageren.