Home

Nieuws

Cherkizovo neemt geïntegreerd vlees- en voerbedrijf over

Moskou – De Cherkizovo Groep neemt het verticaal-geïntegreerde vlees- en voerbedrijf Mosselprom over.

Door de overname groeit het marktaandeel van de Russische vleesverwerker op de Russische markt met 2 procent tot 9 procent. Het betreft volgens Cherkizovo mogelijk de grootste overname in de Russische landbouw ooit.

De transactie wordt Mosselprom gewaardeerd op 253 miljoen dollar (180 miljoen euro). Volgens directeur Serhei Mikhailov van Cherkizovo versterk het bedrijf zich door de transactie niet alleen op de markt voor pluimveevlees, maar ook in het hoogwaardige varkensvleessegment. Met Mosselprom erbij kan Cherkizovo de welvarende consument in Moskou beter bedienen, aldus Mikhailov.

Onderdeel van de deal zijn vier vleeskuikenhouderijen. Tevens produceert Mosselprom jaarlijks 68 miljoen eieren en drie slachterijen waar 215.000 dieren per dag kunnen worden geslacht. In het varkensvleessegment kent Mosselprom een naar eigen zeggen uiterst modern complex met een productiecapaciteit van 12.500 ton levend gewicht.

Daarnaast produceert Mosselprom jaarlijks 150.000 ton veevoer, en kent het bedrijf een opslagcapaciteit voor granen van meer dan 45.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.