Home

Nieuws

Cargill mag Duitse producent chocolade overnemen

Minnetonka - Cargill mag van de Europese Commissie de Berlijnse chocoladefabrikant Schwartauer Werke (ook wel KVB) overnemen.

De overname leidt volgens onderzoek van de Commissie niet tot een ongeoorloofde marktmacht voor Cargill, dat vooral bekend staat als handelshuis voor graan en soja. KVB produceert, verkoopt en distribueert verschillende halffabrikaten op basis van chocolade, zoals chocolade likeur, cacaopoeder, cacaoboter als ook chocolade voor industriële verwerking. De activiteiten van KVB worden straks deels gecoördineerd door Cargill Europe, dat in Amsterdam is gevestigd.

Cargill geldt als het grootste agriconcern ter wereld. Het Amerikaanse familiebedrijf realiseerde in 2010 een omzet van 107,9 miljard dollar (73 miljard euro) en een nettowinst van 2,6 miljard dollar (1,75 miljard euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.