Home

Nieuws 162 x bekeken

CDA wacht uitvoering motie arbeidsvergunningen nog even af

Den Haag – CDA-kamerlid Eddy van Hijum rekent erop dat de tuinders die problemen hebben met het vinden van werknemers toch voor 1 juli gebruik kunnen maken van Roemeense en Bulgaarse medewerkers.

Dat zegt hij in reactie op de kamerbrief van minster Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ”Terwijl de uitspraken van de minister bij het televisieprogramma Pauw en Witteman weinig bemoedigend waren, zie ik in de kamerbrief wel een opening”, zegt Van Hijum. Hij verbaast zich erover dat Kamp zo’n principekwestie maakt van de zaak.

In de kamerbrief schrijft Kamp dat er maatwerk wordt geleverd voor de tuinders en boomkwekers die in de problemen komen. Van Hijum verwacht dat ondernemers die erop gerekend hadden ook dit jaar gebruik te kunnen maken van hun vaste medewerkers uit Roemenië en Bulgarije nu ook tewerkstellingsvergunningen krijgen als ze geen andere werknemers kunnen vinden. ”Daar hebben we in de motie om gevraagd. Ik heb nauw contact met de sector om te horen hoe dit maatwerk wordt geleverd. Ik zal het niet accepteren als aardbeien niet geplukt worden omdat er geen mensen zijn”, zegt het CDA-Kamerlid.

Volgende week wordt opnieuw in de Tweede Kamer gesproken over de kwestie.

Of registreer je om te kunnen reageren.